Nieuws

Morena aan de Amstel!

Vanaf het Waterlooplein is het maar een paar minuten lopen tot Morena aan de Amstel met een uitgebreid aanbod zoals: Griekse salades en diverse broodjes, G... Lees verder »

...ofwel, Thessaloniki in Amsterdam!

Afgelopen weekend was GiT in Amsterdam onderweg om een paar Griekse culinaire "stekjes" te bezoeken. Vandaag: De bladerdeeg specialist op het Waterlooplein... Lees verder »

Kalimera!

Kalimera! Vandaag is Wereld toerisme dag! Toerisme is erg belangrijk voor Griekenland. Een bijzonder mooi land, gastvrij, vol historie, geweldige stran... Lees verder »

Griekse ziel!

Vandaag heb ik een inspirerend kennismakingsgesprek met iemand gehad die helemaal enthousiast en met volle liefde over Griekenland gesproken heeft. Zijn li... Lees verder »

Heilige Sofia en haar drie dochters, Elpída, Písti en Agápi.

Vanmorgen wachtend op de bus om naar Thessaloniki te rijden hoorde ik van twee oudere mevrouwen deze prachtige zin:  „Ach deze liefde, die onze... Lees verder »

Kalimera uit Thessaloniki!

Thessaloniki is ideaal om te voet te verkennen. Dwalend door de bruisend Macedonische havenstad kom je langs allerlei musea, monumenten en Byzantijnse kerk... Lees verder »

Καλημέρα και καλό μήνα από την Saloniki.

Goedemorgen en een goede maand gewenst vanuit Thessaloniki.   Sinds 1929 wordt de Laiki Agora (Volksmarkt) in Griekenland georganiseerd, eer... Lees verder »

Kalispera vanuit Chalkidiki - Χαλκιδική

Kalispera vanuit Chalkidiki - Χαλκιδική 550 kilometer zigzaggende kustlijnen, goudachtige zandstranden, k... Lees verder »