Laatste ontmoeting met de ULTRAlopers

Vanavond heb ik erg leuk bezoek gehad van de twee ULTRAlopers die deel gaan nemen aan de Spartathlon 2013 en die mede door "Grieks in Twente" worden gesponsord.  Arie Fröberg en Jan-Albert Lantink hebben verteld over hun voorbereidingen op deze bijzondere wedstrijd. Een lange race van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Beide ULTRAlopers zitten midden in hun voorbereiding en  het was fijn dat ze even de tijd hebben genomen om "Grieks in Twente" te bezoeken.  Tijdens het bezoek is o.a. ook de Griekse vlag overhandigd. 

De 246 kilometer lange race loopt van Athene naar Sparta. Geheel in de voetsporen van de Griek Pheidippidis, die in 490 voor christus deze super lange afstand af moest leggen. De aanleiding toen was veel dringender dan nu: hij ging hulp zoeken in de strijd tegen de Perzen. In 2010 eindigde Jan-Albert Lantink op de tweede plaats in een tijd van 23 uur, 31 minuten en 22 seconden en werd daarmee de snelste Nederlandse Spartathlon finisher in de geschiedenis.

Informatie over Arie Fröberg is te lezen in zijn blog: 
www.spartarie.blogspot.com 

en over Jan-Albert op: 
www.ultralopersborne.nl

Grieks in Twente wenst Arie & Jan-Albert heel veel succes en hoopt dat beide ULTRAlopers hun persoonlijke doelen zullen bereiken en voldaan naar Nederland terug keren. Bravo jongens! 

NIKH ! (overwinning) 

Informatie over de Spartathlon op: www.spartathlon.gr/en.html