SOS-Kinderdorpen

Sinds ik in 2009 Grieks in Twente heb opgericht voel ik mij onmeunig verbonden met de Enschede Marathon. Als trotse Griekse-Enschedeër sponsor ik diverse lopers en deel hun enthousiasme en passie voor deze van oorsprong Griekse wedstrijd. 
 
In het jaar 2014 mocht ik een loper sponsoren, Marcel van der Molen, een stadgenoot die op Santorini woont. Een ludieke actie van Grieks in Twente werd door de regionale media opgepikt: “spot Marcel met zijn Grieks in Twente loopshirt en win een Griekse kookworkshop." Prachtige foto’s kwamen binnen en de kookworkshop was een succes. Maar Marcel is niet stil blijven staan. Regelmatig zie ik dat hij behoorlijk druk aan het trainen is voor zijn volgende doel: de Marathon in Berlijn op 27 september. Maar hij loopt niet zomaar: hij loopt voor SOS-Kinderdorpen Griekenland en voor de Children with Cancer UK Charity. 
 
SOS-Kinderdorpen ken ik al vanaf mijn kindheid. Geregeld bedachten we in München schoolacties om SOS-Kinderdorpen te steunen. Ons motto was: "want ieder kind verdient een thuis." Ook in Nederland was ik 9 jaar als vrijwilliger actief voor SOS-Kinderdorpen. Met onze werkgroep Twente hebben we veel acties bedacht om kinderen die geen thuis hebben een thuisbasis te geven. Met benefietconcerten, - diners en kerst activiteiten hebben we geprobeerd om een steentje bij te dragen. 
 
En nu lees ik dat Marcel van der Molen uit Santorini in Berlijn loopt voor deze twee prachtige doelen. Ik ben trots op hem, zo maak je de wereld een klein beetje beter. 
 
Wil je Marcel steunen? Dat kan via volgende link pagina’s: 
SOS-Kinderdorpen Griekenland: http://bit.ly/1KluLpY 
Children with Cancer UK: http://bit.ly/1F78dKF 
 
Marcel, good luck & καλή επιτυχία. Ik ben trots op jou!